Inspiroidu

Juhlat ihan Ylöjärvellä – parhaat juhlatilat ja catering-palvelut Tampereen naapurissa

Mistä on ikimuistoiset juhlat tehty? Mitkä ovat Ylöjärven parhaat juhlatilat ja catering-palvelut? Olitpa sitten järjestämässä nimiäisiä, häitä, synttäreitä, tyhy-päivää tai yritysjuhlia, nappaa tästä vinkit onnistuneen tapahtuman järjestämiseen joko kotona tai juhlatiloissa!

Vanha Räikkä on viihtyisä juhlatila keskellä Ylöjärveä

”Miljöö, joustavuus ja hyvä sijainti.” Näin tiivistää ylöjärveläinen Ari Jylhäsalo hyvän juhlatilan tärkeimmät ominaisuudet.

Jylhäsalo on järjestänyt vaimonsa Sarin kanssa useita juhlia Vanhalla Räikällä. ”Siellä on vietetty niin synttäreitä kuin ristiäisiäkin. Juhlien ohella tila soveltuu myös kokousten ja koulutusten järjestämiseen”, Jylhäsalo mainitsee.

Visit Ylöjärvi: Inspiroidu | Juhlat ihan Ylöjärvellä – Vanha Räikkä juhlatila

Yksi Ylöjärven suosituimmista juhlatiloista on Vanha Räikkä, joka sijaitsee Kaupungintalon aukiolla keskellä Ylöjärveä.

Vuonna 1825 rakennetusta, hiljattain täysin remontoidusta rakennuksesta löytyy eri kokoisia tiloja, jotka soveltuvat eri kokoisiin tilaisuuksiin. ”Vanha Räikkä on hieno ja viihtyisä kartanotyyppinen miljöö ja sieltä löytyy erikokoisia tiloja erilaisiin tilaisuuksiin. Vaihtuvat taidenäyttelyt tuovat kivan lisän paikkaan. Aivan Ylöjärven keskustassa sijaitseva Räikkä on myös hyvin saavutettavissa, parkkipaikat on lähellä ja huonojalkaisetkin on huomioitu”, Jylhäsalo muistuttaa.

Jylhäsalot ovat järjestäneet Vanhalla Räikällä useita juhlia, joista viimeisimpänä pojanpojan ristiäiset. Juhlissa oli mukana yli 50 henkeä. (Kuva: Amanda Väyrynen)

Jylhäsalot ovat järjestäneet Vanhalla Räikällä useita juhlia, joista viimeisimpänä pojanpojan ristiäiset. Juhlissa oli mukana yli 50 henkeä. (Kuva: Amanda Väyrynen)

Vanhan Räikän ruoka- ja pitopalveluita operoi Tähtipidot, jonka taustalta löytyvät yrittäjät Johanna Koivu ja Anja Honkanen.

”Vanhan Räikän kahvilassa on tarjolla kotiruokalounasta ja monipuolinen raikas salaattipöytä sekä itse leivottuja suolaisia ja makeita herkkuja. Panostamme laadullaisiin raaka-aineisiin, käytämme vain kotimaista lihaa sekä mahdollisimman paljon meidän omien järvien kaloja”, kertoo Anja.

Visit Ylöjärvi: Inspiroidu | Juhlat ihan Ylöjärvellä – Vanhan Räikän catering-yrittäjä Johanna Koivu / Hiltun Tiltut

Toinen Vanhan Räikän yrittäjistä on Johanna Koivu. Hän omistaa Hiltun Tiltut Oy:n, joka järjestää juhlia myös Vanhan Räikän ulkopuolella. (Kuva: Rami Marjamäki)

Catering-palvelut Ylöjärvellä: Lissun Juhlapalvelun vinkit juhlien järjestämiseen

Joskus on kiva järjestää juhlat omissa tiloissa, mutta tilata herkulliset tarjoilut valmiina. Lissun Juhlapalvelu pyöräyttää herkut lisukkaineen, jolloin omaksi urakaksesi jää juhlien juhliminen.

Lissun Juhlapalvelu tarjoaa catering-palvelua ja järjestää yksilöllisiä juhlia niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Tyypillistä asiakasta ei ole, vaan tilaaja voi olla rippikouluikäinen tai 90-vuotias synttärisankari.

Visit Ylöjärvi: Inspiroidu | Juhlat ihan Ylöjärvellä – Lissun Juhlapalvelu. Kuvassa yrittäjä Lissu Veittikoski. Kuva: Rami Marjamäki

”Eniten tilataan makeita kakkuja. Itse tehdyt kakut ovat haluttuja – juhliin ei haluta leipomoiden e-koodikakkuja”, Lissun Juhlapalvelun yrittäjä Lissu Veittikoski kertoo. (Kuva: Rami Marjamäki)

Mitä sitten kannattaa ottaa huomioon, kun on järjestämässä juhlia Ylöjärvellä? ”Kannattaa miettiä, mikä on juhlien punainen lanka, miksi juhlat järjestetään. Juhlista voi tehdä persoonalliset!”, Lissu vinkkaa. ”Mieleenpainuvimmat juhlat yrittäjäurani varrella ovat olleet kansainväliset häät, joissa suomalainen ja afrikkalainen kulttuuri sulautuivat mystisesti toisiinsa. Kaasoja ja bestmaneja oli parikymmentä!”, Lissu paljastaa.

”Kannattaa myös olla ajoissa liikkeellä juhlatilojen ja catering-palveluiden kanssa. Jos olet esimerkiksi järjestämässä isoja kesäjuhlia, niin huomioithan että kesässä on vain kahdeksan viikonloppua. Suosituimmat ajankohdat, kuten ylioppilasjuhlien aika, varataan usein jo vuosi etukäteen. Pienempiä juhlia on helpompi järjestää lyhyemmällä varoitusajalla”, yli 20 vuotta catering-alan yrittäjänä toiminut Lissu kertoo.

”Lisäksi kannattaa kysyä rohkeasti vinkkejä esimerkiksi tarjoiluista. Ole avoin uusille ideoille ja ehdotuksille. Aina ei tarvitse olla lusikkaleipiä ja pellavapöytäliinoja. Tee juhlista itsesi näköiset!”, Lissu kannustaa. ”Ja kaikista tärkein vinkki: älä stressaa, vaan nauti juhlista! Kodin ei tarvitse olla steriilin puhdas – juhlavieraat eivät ole tarkistamassa, onko listojen päältä pölyt pyyhitty, vaan he ovat nauttimassa juhlatunnelmasta ja läheisten seurasta.”

Täytekakku, juustokakku vai voileipäkakku?

Mikä on muuttunut juhlien järjestämisessä vuosien saatossa? Lissu Veittikosken mukaan juhlatarjoiluissa trendit kiertävät kehää. Esimerkiksi muutama vuosi sitten juustokakut olivat in, mutta nyt perinteiset kermakakut ovat puolestaan tehneet comebackin. ”Samoin on käynyt voileipäkakuille: muutama vuosi sitten ne olivat junttimaisia, mutta nyt ne ovat kuuminta hottia”, Lissu kertoo. ”Nykyään syklit kiertävät nopeammin, koska ihmiset saavat somesta vaikutteita. Myös erikoisruokavaliot ovat lisääntyneet selvästi.”

Lissu on myös kiinnittänyt huomiota siihen, että parikymmentä vuotta sitten ihmiset tekivät asioita enemmän itse. Nykyään halutaan tilata kaikki valmiina. Kotoa ei välttämättä löydy enää maljakoita kukille taikka astioita kahdeksalle hengelle. ”Enää ei välttämättä ole sitä mummua, joka tekee tiikerikakut perhejuhliin. Hiljattain eräs nuorempi asiakas ihmetteli, kasataanko täytekakku todellakin kerroksittain”, Lissu naurahtaa.

Lissun Juhlapalvelun lisäksi catering-palvelua Ylöjärvellä tarjoavat myös mm. Pepper ja Mutalan Helmi.

Juhlatiloja Ylöjärvellä, Tampereen lähellä

Visit Ylöjärvi: Inspiroidu | Juhlat ihan Ylöjärvellä – Pikku Ahveniston juhlatila. Kuva: Sami Karjalainen

Pikku-Ahveniston juhlatila sijaitsee upeassa miljöössä järven rannalla.

Ylöjärveltä löytyy paljon erityylisiä ja -kokoisia juhlatiloja. Myös tamperelaiset ovat löytäneet Ylöjärven juhlatilat, jotka sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä – ilman murhetta pysäköintiongelmista. Tässä muutamia nostoja Ylöjärven juhlatiloista:

  • Ylöjärven kirkon vieressä sijaitsevassa Keitaassa järjestät kihlajaiset, häät, rippijuhlat, ristiäiset ja muistotilaisuudet jopa 120 hengelle.
  • Historiallisesti arvokasta Sauriota vuokrataan nykyään juhlakäyttöön ympärivuotisesti.
  • Idyllinen Pappilan perhetalo sijaitsee Ylöjärven ytimessä.
  • Pikku-Ahveniston juhlatilassa järjestät juhlat upeassa miljöössä järven rannalla 50 hengelle.
  • Jos vieraita on tulossa vieläkin enemmän, niin Vahannan nuorisoseurantaloon mahtuu noin 100 henkeä.
  • Mutalan seurantalosta löydät istumapaikat ja astiat 200 hengelle
  • Parkkuun seuratalo tarjoaa puitteet juhliin jopa 300:lle
  • Nykyaikaisesti varusteltu Lavajärven Päivölä Viljakkalassa soveltuu jopa 300 henkilön juhliin.
  • Voionrannassa ovat kokoustaneet jopa Urho Kekkonen ja Olof Palme, siellä juhlapäivä voi jatkua saunaillan merkeissä.

Juhliin tarvitaan myös kukkia ja somisteita. Elovainiolla toimiva Sweet Things loihtii kukkakimput ja tilakoristelut. Viljakkalan kyläkaupasta löydät monenlaisia koristeita, kuten paperilyhtyjä, pompomeja ja kaitaliinoja. Sympaattisesta kyläkaupasta löytyvät myös kokous- ja juhlatilat.

Lue lisää ja järjestä ikimuistoiset juhlat ihan Ylöjärvellä!

Katso kaikki Ylöjärven juhla- ja kokoustilat täältä.