Nähtävyydet2022-06-23T12:19:45+03:00
Visit Ylöjärvi: Nähtävyydet
Visit Ylöjärvi: Nähtävyydet

Nähtävyydet

Nähtävyyksiä – ihan Ylöjärvellä.

Kallistat kummastuneena päätäsi ja mietit, että tällaista ihmeellistä näkyä ei ole vielä koskaan ennen tullut vastaan. Leukasi loksahtaa auki ja tuijotat hiljaa näkemääsi. Ehkä nappaat muistoksi myös kuvan tai selfien.

Ylöjärvellä pääset hämmästelemään monia nähtävyyksiä. Tiesitkö, että Eppu Normaalin kunniaksi pystytetty ”seinästä repäistyn” näköinen Alamökki-veistos sijaitsee kaupungintalomme aukiolla? Tai että Pinsiössä on vuori, johon on istutettu 10 000 puuta matemaattisen kaavan mukaan? Vai haluatko nähdä Haverin entisen kultakaivoksen alueen – paikan, josta Helsingin olympiakisojen 1952 kulta- ja hopeamitalit on kaivettu?

Tervetuloa katsomaan monia nähtävyyksiä – ihan Ylöjärvellä!

Nähtävyyksiä voit lähteä katselemaan omin päin tai paikallisen oppaan kanssa. Ohjattujen retkien järjestäjiin pääset tutustumaan täällä. Myös Ylöjärvi Retkelle -kartalta löydät erilaisia nähtävyyksiä.

Katso kaikki nähtävyydet

Inspiroidu!

Jos et vielä tiedä millaisia nähtävyyksiä Ylöjärvellä on, Anna meidän ehdottaa ideoita lomallesi Ylöjärvellä. Suunnittele seuraava reissusi nyt!

Ylöjärven nähtävyydet

Selaa kaikkia kohteita, valitse suosikkisi ja lähde ihastelemaan kohteita Ylöjärvellä!

Ylöjärven museo

Tule tutustumaan entisaikojen Ylöjärveen! Hietasmäessä sijaitsevan kotiseutumuseon alueella on 11 rakennusta, joista vanhin on peräisin 1700-luvulta. Nähtävillä on runsaasti muun muassa vanhoj..

Kimmo Schroderus: Alamökki

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen toteuttama Eppu Normaali -veistos julkistettiin 29.8.2018 pidetyssä kansanjuhlassa Ylöjärven kaupungintalon aukiolla. Teoksen nimi on Alamökki. Veistoksen malli..

Haverin kultakaivoksen alue

Haverin vanhan kultakaivoksen alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. 1700-luvulla toimintansa aloittaneen kaivoksen alueella on nähtävissä kaivostorneja sekä iso, kallioreunainen avolouhos...

Parkkuun Seuratalo

Perinteikäs Parkkuun Seuratalo tarjoaa hienot puitteet jopa 300 juhlavieraalle. Saman pihapiirin modernin Seurahuoneessa takallinen tupakeittiö on varustettu parinkymmenen henkilön kokoontumisiin...

Kurun ulkomuseo ja Vänrikki Stoolin tupa

Kurun ulkomuseo mielenkiintoisine rakennuksineen sijaitsee Hoppasojan notkelmassa, Keihäslahden koulun ja Kurun urheilutalon vieressä. Museon tunnetuin nähtävyys on Vänrikki Stoolin tupa. Tuvassa..

Jylhänkosken vesiputous

Vedenkohinaa ja valkoisia tyrskyjä Ylöjärvellä tarjoilee Jylhänkosken vesiputous! Jylhänkosken vesiputous virtaa metsän keskellä tiheiden kuusipuiden reunustamassa syvänteessä, jonne alueel..

Efraim Martinin torpan muistomerkki

Efraim Martinin torpan kivijalka ja torpan muistomerkki sijaitsee Ylöjärven Keijärventiellä. Martinin pirut oli Ylöjärvellä vuonna 1885 esiintynyt poltergeist-ilmiö. Tapaus sai aikanaan huike..

Puuvuori

Puuvuori on vuonna 1982 alkunsa saanut ympäristötaidehanke, joka vahvistaa ihmiskunnan sitoumusta maapallon ekologisen, yhteiskunnallisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Pinsiössä sij..

Vanha Räikkä

Vanha Räikkä on Ylöjärven kaupungintalon aukiolla, Räikänpuiston laidalla sijaitseva lähes 200-vuotias rakennus. Se toimii monipuolisena kokoontumis- ja tapahtumapaikkana. Vanhaa Räikkää ja..

Pikku-Ahveniston luontopolku

Pikku-Ahveniston luontopolku on ihanteellinen paikka luontoretkelle. Luontopolku sijaitsee Pikku-Ahveniston järven rannalla Ylöjärven harjualueella. Järven ympäri kiertävä helppokulkuinen luont..

Ylöjärven kirkko

Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17 Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt ke..

Tiitiäisen metsä

Luonnonperintösäätiö ja WSOY perustivat kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi Tiitiäisen metsä -nimisen suojelualueen Ylöjärvelle. Tiitiäisen metsässä on runsaasti korkeuksiin kurkottavia k..

Seitsemisen luontokeskus

Seitsemisen luontokeskus on retkeilijän ympärivuotinen tukikohta. Anna näyttelyiden johdattaa sinut retkelle metsän siimekseen ja rentoudu kahvikupin äärellä. Luontokeskus tarjoaa myös ravinto..

Inkulan silta

Inkulan silta on yksiaukkoinen kivisilta Viljakkalassa. Täällä pääset ihastelemaan kulttuurimaisemia ja entisen ajan kivenlohkareita kauniin vesistön ympäröimänä. Nykymuotonsa silta on saanu..

Kurun kirkko

Kurun kirkon suunnitteli Matti Åkerblom, ja rakennustöitä johti kirkonrakentajamestarin sisarenpoika Matti Åkergren. Kirkon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1781, ja se vihittiin käyttöön saman..

Maataideteos Yltä ja alta

Yltä ja alta (Up and Under) on vaikuttava maataideteos, jonka yhdysvaltalainen taiteilija Nancy Holt on suunnitellut. Yltä ja alta valmistui vuonna 1998. Yltä ja alta -teoksen tunnelit on suunnattu..

Ylöjärven kirkko

Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17 Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt ke..

Go to Top