Uniikit luontokohteet2022-06-23T12:34:19+03:00
Visit Ylöjärvi: Uniikit luontokohteet
Visit Ylöjärvi: Uniikit luontokohteet

Uniikit luontokohteet

Ainutlaatuisten luontokokemusten äärellä – ihan Ylöjärvellä

Uniikki paikka tai esine on jotain sellaista, joka herkistää kaikki aistit ja tunnet, että tämä on jotain ainutlaatuista. Oletko kokenut tällaisia hetkiä? Anna meidän viedä sinut erityiselle matkalle Ylöjärvelle, takaamme että yllätyt!

Ympäristötaideteos Puuvuorella käsi kädessä kävelevät ihmisen ja luonnon voimat. Teoksella on haluttu peittää vanha soranottokuoppa. Matemaattisen kaavan mukaan istutetut puut ovat vuosien saatossa kasvaneet isommiksi ja silti ellipsin muotoinen pohjakuvio on vielä nähtävissä. Tiesitkö, että Ylöjärveltä löytyy myös Pirkanmaan ainoa vesiputous? Jylhänkoski virtaa erityisesti keväällä ja syksyllä kohisten ja antaa luontoelämyksen, jollaista ei Etelä-Suomessa helposti löydä.

Ota Ylöjärvi uniikisti haltuun ja katso tältä sivulta, miten hemmotella itseäsi tai lähimmäisiä yllätyksillä!

Inspiroidu!

Jos et vielä tiedä mitä seuraavalta retkeltäsi toivoisit, mitä tekisit ja missä,
anna meidän ehdottaa. Inspiroidu-blogista löydät valmiita ideoita lomallesi Ylöjärvellä. Suunnittele seuraava seikkailusi nyt!

Ylöjärven uniikit luontokohteet

Selaa kaikkia kohteita, valitse suosikkisi ja aloita aktiivilomasi Ylöjärvellä!

Jylhänkosken vesiputous

Veden kohinaa ja valkoisia tyrskyjä Ylöjärvellä tarjoilee Jylhänkosken vesiputous! Jylhänkosken vesiputous virtaa metsän keskellä tiheiden kuusipuiden reunustamassa syvänteessä, jonne alueella virtaa..

Puuvuori

Puuvuori on vuonna 1982 alkunsa saanut ympäristötaidehanke, joka vahvistaa ihmiskunnan sitoumusta maapallon ekologisen, yhteiskunnallisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Pinsiössä sijaits..

Tiitiäisen metsä

Luonnonperintösäätiö ja WSOY perustivat kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi Tiitiäisen metsä -nimisen suojelualueen Ylöjärvelle. Tiitiäisen metsässä on runsaasti korkeuksiin kurkottavia kuusia, mänt..

Teivon portaat

Teivon portaissa on 161 askelmaa ja se on suosittu porrastreenipaikka. Portaiden yläpäässä on myös ulkokuntoilulaitteita...

Go to Top