Inspiroidu

Erilainen majoitus Ylöjärvellä: yö jurtassa tai luksusteltassa

Kesäretkeilijä Ella Huhtanen vietti kesällä 2021 kolme vauhdikasta ja seikkailuntäyteistä kuukautta retkeillen ympäri Ylöjärveä. Ella yöpyi retkillään monissa erikoisissa ja erilaisissa paikoissa, joista kerromme tarkemmin tässä alla. Kaikki Ylöjärven majoituskohteet löydät artikkelin lopusta.

Ylöjärven Ylisellä, Peltomäki Resortissa pääset kokeilemaan glampingia eli luksustelttailua

Luksustelttailua on maailmalla suosittu ja luonnonläheinen tapa yöpyä. Glamping (yhdistelmä sanoista glamour & camping) tuo telttailuun ison annoksen luksusta. Herää luonnon ääniin mukavasti omassa sängyssä, pehmeiden peitteiden alta. Teltan koko on noin 20 neliötä ja sisältää sängyt, petivaatteet, yöpöydät, lepotuolit, pöydän, kenkätelineen ja vaatetelineen.

”Rakastan metsissä rämpimistä ja siellä yöpymistä, mutta välillä on myös aika ihanaa kömpiä pehmeään sänkyyn ja puhtaisiin lakanoihin. Peltomäki Resort on tänä kesänä pystyttänyt alueelleen glamping-telttoja, joissa telttailemaan pääsee mukavammin! Teltat ovat tilavia, oikein kalustein kalustettuja ja kaikin puolin viihtyisiä. Aamiaistakaan ei tarvitse valmistaa trangialla, vaan sen voi mennä nauttimaan ravintolan buffetista. Aika mahtava kokemus! Muita majoitusvaihtoehtoja Peltomäki Resortissa on karavaanari- ja telttailupaikat sekä mökit.”

Tutustu Peltomäki Resortin clamping-majoitukseen täällä.

Keihään Tilan jurttamajoitus on kesän ainutlaatuisimpia kokemuksia. Keihään Tila tarjoaa myös muita majoitusvaihtoehtoja, mm. rantamökin.

Keihään Tila sijaitsee Kurussa, mm. pyöräilijöiden keskuudessa suositun Näsijärvireitin varrella.

”Kesän kenties eksoottisimman yöpymispaikan löysin Keihään tilalta, joka tarjoaa yhtenä majoitusvaihtoehtona jurttaa. Jurtta sijaitsee omassa saaressaan, joten rauha on taattu. Itse jurtan lisäksi saaressa on huussi ja laavu, jotka ovat yöpyjien käytössä. 150 metrin matka saareen taittuu soutuveneellä”, Kesäretkeilijä-Ella kertoo.

”Varasimme saunavuoron Keihään tilan rannasta, ja sitä voin kyllä suositella ihan kaikille yöpyjille. Vanhan ja suloisen saunan lempeät löylyt sekä pulahdukset järveen rauhoittivat ihanasti!”

”Jurtassa on parisänky ja lisävuode, eli makuupaikkoja on kolmelle. Kamina tuo lämpöä viileämmille keleille ja kaasulevyt ja keittoastiat mahdollistavat ruuanlaiton. Sähköä jurtassa ei ole, mutta sitä on tarjolla rantasaunalla, josta saa myös veden kanisterilla mukaan saareen. Jurtta on ihanan tunnelmallinen ja oiva paikka päästä rentoutumaan. Viimeistään soutumatkalla on helppo irrottautua muista mietteistä ja keskittyä nauttimaan rauhasta. Hauskaa, että Ylöjärvellä on tällaisiakin paikkoja!”

Tutustu Keihään Tilan tarjontaan Facebookissa.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Erilainen majoitus. Yö riippumatossa Seitsemisen kansallispuistossa.

Riippumattoilua Seitsemisessä

Riippumatto on mainio vaihtoehto teltalle puustoisilla alueilla. Usein on helpompi löytää kaksi sopivaa puuta, joihin kiinnittää riippumatto, kuin tarpeeksi tasainen paikka teltalle. Riippuessa eivät kävyt ja juuret paina selkää, eikä maaperän kosteudesta, myyristä tai muista mönkijöistä koidu harmia. Riippumatossa on erityisen mukava makoilla kesäisenä yönä avoimen taivaan alla ja katsella tähtiä, mutta oikeilla varusteilla siitä saa toimivan majoitteen myös syksyn sateisiin ja talven paukkupakkasiin.

”Ystäväni Sonja ja Charlotta halusivat retkelle, jossa käveltävää on vähän, mutta ruokaa paljon. Täydellinen paikka tähän tarkoitukseen on Seitsemisen Kirkas-Soljanen, johon autolla pääsee hyvin lähelle. Paikka on lisäksi tosi kaunis!”, kertoo Kesäretkeilijä-Ella.

”Pizzat paistuivat hämärtyvässä kesäillassa täydellisesti trangialla. Kippistelimme vielä viinilasillisilla ennen kuin kömmimme makuupusseihimme. Otin Sonjalle ja Charlotalle mukaan riippumatot ja nukuin itse Noan kanssa teltassa. Aamulla söimme vielä rannalla puurot ja nutellacroissantit ennen kotiinlähtöä. Mikä ihana retki ja ihanat ystävät!”

Lue lisää Seitsemisen kansallispuistosta ja sen reiteistä luontoon.fi -sivustolta.
Lue myös hyvät vinkit riippumattoiluun täältä.

Ylöjärven majoituskohteet

Selaa Ylöjärven majoituspaikkoja, löydä sinulle sopivin ja lähde yöpymään!

Parkkuun Seuratalo

Perinteikäs Parkkuun Seuratalo tarjoaa hienot puitteet jopa 300 juhlavieraalle. Saman pihapiirin modernin Seurahuoneen takallinen tupakeittiö on varustettu parinkymmenen henkilön kokoontumisiin. Rake..

Toivon tupa

Toivon tupa on kesämökki Näsijärven rannassa, kausi alkaa vapusta ja jatkuu syyslomakauteen. Toivon tuvalla on majoitusvarustus kuudelle yöpyjälle kahdessa eri rakennuksessa, neljälle tuvassa ja kahd..

Hevonkuuseen.fi – Yksityinen retkeilymetsä

Nauti luonnosta päiväretkellä tai koe upea elämys laavulla yöpyen! Hevonkuusen retkeilymetsä on yksityiseen käyttöön varattava turvallinen, aidattu alue, pala suomalaista kaunista metsää. Retkeilyme..

Oma Hotelli

Oma Hotelli on pieni hotelli Ylöjärven keskustassa. Tarjoamme suurella sydämellä majoituspalveluita yritys- ja yksityisasiakkaille. Huoneiden hintaan sisältyy aina aamupala, joka on valmiina huoneessa..

Kuttuniskan lenkki

Kuttuniskan lenkki löytyy Ylöjärven Kurusta, Karjulankosken padon luota. Lenkki on 3,5 kilometrin rengasreitti, ja se kiertää Karjulanjoen sen kummaltakin puolen. Kuttuniska on myös osa Pirkan taivalt..

Vuokramajoitus Huhtinen, Ala-Toikon tila

Huhtinen on maatilan entinen päärakennus Näsijärven rannassa. Huhtisella on majoitusvarustus valmiina kuudelle yöpyjälle ja runsaasti tilaa varavuoteille. Oma ranta, laaja piha-alue, avarat huoneratk..

Kärrysaunamajoitus Tahlon glampingissa

Rauhoitu ja rentoudu luonnon rauhassa, Näsijärven rannalla: Koe 100 % sähkötön glamping-elämys Tahlolla! Nuku käsityönä lähipuusta rakennetussa kärrysaunassa. Koe luksusretkeily majoittuen mukavast..

Särkilammin marjatilan majoituspalvelu

Särkilammin marjatila tarjoaa mökki- ja tilamajoitusta ja kesäkauden ajan mansikkaa, pensasmustikkaa, mustaherukkaa sekä vadelmia. Tarjolla on marjatilan pihapiirissä kahdeksan viihtyisää huon..

Kultacasino-vuokramökit

Vuokraamme ympäri vuoden lomamökkejä Haverin lomakylässä, Viljakkalassa. Haverin alue on tunnettu 1900-luvulla toimineesta kultakaivoksesta, jonka kullasta tehtiin Suomen kesäolympialaisten kultamital..

Kultakartano & Kaivoskartano

Kultakartano ja Kaivoskartano ovat 108 m²:n kaksikerroksisia täysin asumiseen varusteltuja tunnelmallisia lomailukohteita Ylöjärvellä Haverin lomakylässä. Varaamalla molemmat saat tilat isollekin poru..

Lomamökki Puntari

Viihtyisä ja kodikas Puntari sijaitsee Näsijärven rannalla maaseudun rauhassa. Mökki on varusteltu kahdeksalle yöpyjälle. Ovelliset makuuhuoneet ja yläkerran parvi lisäävät viihtyisyyttä. Saunassa on ..

Huvilavuokraus Guru

Laadukas huvila niin perhelomailuun kuin kokouskäyttöönkin. Huvila sijaitsee lähellä Tamperetta Ylöjärven Kurussa Kuorejärven rannalla. 85 m2 + parvi 18 m2 + rantasauna 25 m2. Yrityksesi kokousjärje..

Tahlo Hillhouse -lomahuvila Näsijärven rannalla

Tahlo Hillhouse on hyvin varusteltu lomahuvila, joka majoittaa jopa 18 henkeä 35 kilometrin päässä Tampereen keskustasta, Näsijärven rannalla. Isolta pihalta ja suurelta terassilta avautuu upeat näky..

Lomamökki Kurula

Lomamökki Kurulaa vuokrataan ympärivuotisesti 4-6 hengelle pienen järven rannalla. Lomamökki Kurula tarjoaa mahdollisuuden rentoutua pienen idyllisen järven rannalla nauttien peruskorjatusta ja nykya..

Villa Karhenhelmi & Villa Karhentimantti

Todella hienot, identtiset 150 neliön Villa Karhenhelmi ja Villa Karhentimantti kaikkine omakotitalon mukavuuksineen majoittavat jopa 9 hengen seurueen. Villojen suuri sauna ja upea ulkoporeallas jätt..

Sahan mökki

Hyvin varusteltu mökki ympärivuotiseen käyttöön pienille perheille. 2 makuuhuonetta, olohuone, keittiö, takkatupa, sähkösauna (2 henkilöä), KH, WC ja parveke. Oma ranta Aurekosken partaalla...

Luhtiaitta

Kesäajan majoitusta vanhassa luhtiaitassa. Yläkerrassa kaksi erillistä huonetta...

Alarannan mökki

Täysin varusteltu hirsimökki Aurejärven rannassa. Alakerta: 2 huonetta, olohuone, keittiö, wc ja sähkösauna. Yläkerta: majoitustilaa parvella runsaasti; patjoja, sänkyjä ja TV...

Villa Merja’s Garden

Villa Merja’s Garden on uniikki luksushuvila Kurussa. Lähin lentokenttä on vain tunnin ajomatkan päässä. Huvila on täydellinen valinta Sinulle, joka haluat unohtumattoman loman perheen tai ystävien ka..

Voionranta

Voionranta tarjoaa korkeatasoisia kokous-, sauna- ja majoituspalveluita Ylöjärvellä entisen Voionmaan opiston rannassa, vain 20 min Tampereelta. Näsijärven ainutlaatuinen järviluonto ja Voionrannan uu..

2023-02-21T08:27:23+02:00
Go to Top