Kirkot2022-09-12T13:24:03+03:00
Visit Ylöjärvi: Kirkot
Visit Ylöjärvi: Kirkot

Kirkot

Kirkot – ihan Ylöjärvellä.

Kirkot ovat usein alueensa vanhimpia, arvokkaimpia ja kauneimpia rakennuksia. Ne ovat jo itsessään nähtävyyksiä keskellä kylää. Niissä voit hiljentyä ja henkistyä, tutustua historiaan sekä osallistua monenlaisiin tilaisuuksiin.

Ylöjärvellä alueella on neljä kirkkoa: Ylöjärven Kirkonseudulla, Kurussa, Viljakkalassa sekä Itä-Aureessa. Kirkkojen lisäksi on kaksi rukoushuonetta, Pengonpohjassa ja Länsi-Teiskossa. Ylöjärven Kirkonseudun kirkko sekä Kurun kirkko toimivat kesäisin tiekirkkoina.

Tervetuloa tutustumaan kirkkoihin – ihan Ylöjärvellä!

Inspiroidu!

Jos et vielä tiedä mitä seuraavalta retkeltäsi toivoisit, mitä tekisit ja missä,
anna meidän ehdottaa. Inspiroidu-blogista löydät valmiita ideoita lomallesi Ylöjärvellä. Suunnittele seuraava seikkailusi nyt!

Ylöjärven kirkot ja rukoushuoneet

Täältä löydät tietoa Ylöjärven kirkoista ja rukoushuoneista.

Ylöjärven kirkko

Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17 Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt ke..

Ylöjärven kirkko

Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17 Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt keskeisen ..

Kurun kirkko

Kurun kirkon suunnitteli Matti Åkerblom, ja rakennustöitä johti kirkonrakentajamestarin sisarenpoika Matti Åkergren. Kirkon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1781, ja se vihittiin käyttöön saman vuoden ..

Go to Top