Museot2022-06-23T12:18:07+03:00
Visit Ylöjärvi: Museot
Visit Ylöjärvi: Museot

Museot

Tutustu museoihin – ihan Ylöjärvellä.

Suomi on erikoisten museoiden luvattu maa. Myös Ylöjärvellä pääset tutustumaan mielenkiintoisiin museoihin ja kurkistamaan menneen ajan elämäntapaan.

Kiinnostaako vanhat hirsirakennukset, Runebergin Vänrikki Stoolin esikuvan elämä tai entisajan vempaimet? Haluatko kurkistaa vanhan kultakaivoksen historiaan ja nähdä kivinäyttelyn? Tämä kaikki onnistuu – ihan Ylöjärvellä.

Tutustu erilaisiin museoihimme ja sukella historiaan! Myös Ylöjärvi Retkelle -kartalta löydät erilaisia historiallisia kohteita ja kulttuurikohteita.

Inspiroidu!

Jos et vielä tiedä mitä seuraavalta retkeltäsi toivoisit, mitä tekisit ja missä,
anna meidän ehdottaa. Inspiroidu-blogista löydät valmiita ideoita lomallesi Ylöjärvellä. Suunnittele seuraava seikkailusi nyt!

Ylöjärven museot

Selaa kaikkia kohteita, valitse suosikkisi ja käyntikohteesi!

Ylöjärven kirkko

Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17 Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt ke..

Ylöjärven museo

Tule tutustumaan entisaikojen Ylöjärveen! Hietasmäessä sijaitsevan kotiseutumuseon alueella on 11 rakennusta, joista vanhin on peräisin 1700-luvulta. Nähtävillä on runsaasti muun muassa vanhoja työkal..

Haverin kultakaivoksen alue

Haverin vanhan kultakaivoksen alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. 1700-luvulla toimintansa aloittaneen kaivoksen alueella on nähtävissä kaivostorneja sekä iso, kallioreunainen avolouhos. Kaivos ..

Kurun ulkomuseo ja Vänrikki Stoolin tupa

Kurun ulkomuseo mielenkiintoisine rakennuksineen sijaitsee Hoppasojan notkelmassa, Keihäslahden koulun ja Kurun urheilutalon vieressä. Museon tunnetuin nähtävyys on Vänrikki Stoolin tupa. Tuvassa asui..

Saurio

Saurio on historiallinen rakennus Soppeenmäessä Ylöjärvellä. Sitä voi vuokrata tapahtuma- tai juhlakäyttöön ympärivuotisesti. Taloa ylläpitää Kulttuuriosuuskunta Saurio, joka on Rantajätkien, Ylöjärv..

Ylöjärven kirkko

Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17 Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt keskeisen ..

Go to Top