Inspiroidu

Koiran kanssa Ylöjärvellä:
lemmikkiystävälliset patikkareitit ja vierailukohteet

Kesäretkeilijä Ella Huhtanen vietti kesällä 2021 kolme vauhdikasta ja seikkailuntäyteistä kuukautta retkeillen ympäri Ylöjärveä. Usein matkakohteissa mukana kulkivat retkikoirat Noa ja Hulda. Ylöjärveltä löydät useita koiraystävällisiä kohteita, tässä Ellan ja koirakamujen suositukset! Kaikki Ylöjärven lemmikkiystävälliset kohteet löydät artikkelin lopusta.

Hevonkuusessa voit päästää koiran vapaasti juoksemaan ja nauttia yksityskäyttöön varattavasta, aidatusta retkeilymetsästä laavun kera.

Hevonkuusen retkeilyalue sijaitsee Ylöjärven Karhella. Kesäretkeilijä Ella ja laivakoira Noa nauttivat täysin rinnoin yön yli -reissustaan kahden hehtaarin rajatussa retkeilymetsässä. Noa sai juosta ja haistella rauhassa, Ella puolestaan sai erinomaisesti nukutut yöunet.

“Hevonkuusi sopii mainiosti myös esimerkiksi aloitteleville retkeilijöille, koska aidatulla alueella ei tarvitse jännittää eksymistä tai isompia metsäneläimiä. Rakastan retkilläni rauhaa ja yksinoloa, joten nautin erityisesti myös siitä, että tiesin meidän olevan metsässä aivan keskenämme ilman pelkoa samalle laavulle sattuvista retkeilijöistä. Laavulle saa halutessaan myös hyönteisverkot, mitkä ovatkin tänä kesänä varmasti olleet tarpeen!”

Tutustu Hevonkuusen retkeilyalueeseen täällä!
Lue Ellan kokemukset kokonaisuudessaan Visit Ylöjärven Instagramista.

Karhepääskyn kanootissa riitti ihmeteltävää myös Hulda-koiralle.

Hevonkuusi-vierailun yhteyteen kannattaa varata myös melontareissu Karhejärvellä. Noin 10 minuutin ajomatkan päässä retkeilymetsästä Karhepääsky -niminen yritys vuokraa kajakkeja, kanoottia ja moottorivenettä. Ellan seurueen valinta oli kanootti ja itse mukaan pakatut, herkulliset retkieväät.

“Hulda-koira oli hetken ihmeissään kanootin kyydissä, kunnes totesi sen mukavaksi kulkupeliksi ja nautti kyydistä vuoroin sylissä ja vuoroin eväskoria tuijotellen.”

Tutustu Karhepääskyn tarjontaan täällä!

Katso Ellan kokemukset kokonaisuudessaan Instagramista

Visit Ylöjärvi – Kesäretkeilijä: Koiran kanssa Ylöjärvellä. Hulda-koira Karhenpääskyn kanootissa

Seitsemisen kansallispuistossa koirat viihtyvät niin Torpparin taipaleella kuin Liesijärven laavullakin

Päiväretki Seitsemiseen on koiraystävän varma valinta. Samalla voi piipahtaa tutustumassa Koveron perinnetilaan ja Haukilammen taukopaikalla kelpaa lepuutella kävelyn lomassa. Paluumatkalla voi Ellan tapaan poiketa Viljakkalassa Kultasanta-nimisessä grilli-kahvilassa nappaamassa burgerit isompaan nälkään.

“Auton saa kätevästi Koveron perinnetilan parkkipaikalle ja sen pihapiiristä lähtee 6,3 kilometrin Torpparintaival. Reitille osuu niittyjä, mäntykangasta, soita pitkospuineen sekä aarniometsän hämärää.🌲 Halusimme tehdä leppoisan päiväretken, joten pakkasimme mukaan riippumaton ja hodaritarpeet. Köllöttelypaussi riipparissa Haukilammen taukopaikalla teki terää myös retkikoirille Noalle ja Huldalle!🐶”

Instagramista löydät useampiakin hellyyttäviä otoksia näistä reissukoirista Seitsemisen maisemissa.

“Retkikoirat Noa ja Hulda kävivät tutustumassa Seitsemisen kansallispuistoon Torpparin taipaleen muodossa. Kaverukset olivat varsin innoissaan vaihtuvista maisemista sekä erityisesti monenmoisista lätäköistä. 🐶”

Myös kesäretkeilijä Ellalla hoidossa ollut Naksu-koira pääsi Seitsemiseen mukaan. Naksun kanssa Ella otti suunnaksi Liesijärven laavun, sillä tiesi kohteen olevan heille sopiva yöpymiseen. Katso kuvia ja lue lisää julkaisusta alla.

Unohtumaton yö jurtassa – koiran kanssa soutuveneellä saareen

Patikoinnin lomassa täytyy välillä myös kerätä voimia. Vaikkapa matkalla Seitsemiseen kannattaa lomaan yhdistää erilainen majoituselämys. Kesän eksoottisimman majoituksen Ellalle, hänen poikaystävälleen ja heidän koiralleen tarjosi Keihään tila Ylöjärven Kurussa.

“Jurtta sijaitsee omassa saaressaan, joten rauha on taattu. Itse jurtan lisäksi saaressa on huussi ja laavu, jotka ovat yöpyjien käytössä. 150 metrin matka saareen taittuu soutuveneellä.🚣‍♂️

Kesäretkeilijä Ella kehuu jurttaa ihanan tunnelmalliseksi ja oivaksi rentoutumispaikaksi. Viimeistään soutumatkalla muut mietteet jäävät. Erikseen vuokrattavan rantasaunan löylyjä Ella suosittelee myös.

”Varasimme saunavuoron Keihään tilan rannasta, ja sitä voin kyllä suositella ihan kaikille yöpyjille. Vanhan ja suloisen saunan lempeät löylyt sekä pulahdukset järveen rauhoittivat ihanasti!"

Tutustu Keihään tilan jurttamajoitukseen täällä!

Lue Instagram-julkaisusta tarkemmin, mitä kaikkea jurtasta löytyy.

Lemmikkiystävälliset kohteet Ylöjärvellä

Selaa kaikkia lemmikkiystävällisiä kohteita, valitse suosikkisi ja suuntaa karvakamujen kanssa Ylöjärvellä!

Oma Hotelli

Oma Hotelli on pieni hotelli Ylöjärven keskustassa. Tarjoamme suurella sydämellä majoituspalveluita yritys- ja yksityisasiakkaille. Huoneiden hintaan sisältyy aina aamupala, joka on valmiina huoneessa..

Pikku-Ahveniston luontopolku

Pikku-Ahveniston luontopolku on ihanteellinen paikka luontoretkelle. Luontopolku sijaitsee Pikku-Ahveniston järven rannalla Ylöjärven harjualueella. Järven ympäri kiertävä helppokulkuinen luontopolku ..

Kultakartano & Kaivoskartano

Kultakartano ja Kaivoskartano ovat 108 m²:n kaksikerroksisia täysin asumiseen varusteltuja tunnelmallisia lomailukohteita Ylöjärvellä Haverin lomakylässä. Varaamalla molemmat saat tilat isollekin poru..

Seitsemisen luontokeskus

Seitsemisen luontokeskus on retkeilijän ympärivuotinen tukikohta. Anna näyttelyiden johdattaa sinut retkelle metsän siimekseen ja rentoudu kahvikupin äärellä. Luontokeskus tarjoaa myös ravintola- ja k..

Villa Karhenhelmi & Villa Karhentimantti

Todella hienot, identtiset 150 neliön Villa Karhenhelmi ja Villa Karhentimantti kaikkine omakotitalon mukavuuksineen majoittavat jopa 9 hengen seurueen. Villojen suuri sauna ja upea ulkoporeallas jätt..

Puut-luontopolku Veittijärven ympäri

Veittijärven rantoja myötäilevä noin 4 kilometrin mittainen Puut-luontopolku esittelee opastaulujen kautta lähes kaikki Suomessa luonnonvaraisena kasvavat puulajit ja niiden hyödyntämistapoja eri aiko..

2023-04-25T13:08:37+03:00
Go to Top