Inspiroidu

Koko kesä 2022 ihan Ylöjärvellä: nappaa vinkit ja suuntaa kohti kesäseikkailuita

Mikä on kesän 2022 Ylöjärven kuumin kohde? Entä mitkä ovat viileimmät kohteet? Mihin kannattaa suunnata lähiostoksille? Kokosimme parhaat vinkit Ylöjärven kesään. Tutustu myös Koko kesä 2022 Ylöjärvellä -esitteeseemme, jonka löydät artikkelin lopusta.
Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Koko kesä 2022 ihan Ylöjärvellä - Kesän viileimmät kohteet. Kuvassa Ylöjärven Kesäretkeilijä 2022 Ella pyyhe päällä kalliolla.

Kesän viileimmät kohteet ihan Ylöjärvellä

Tiedätkö, mikä on viileä juttu kuumana kesäpäivänä? Museot. Ne ovat takuulla viileitä. Ylöjärven museon vilpoisissa hirsirakennuksissa esitellään entisajan elämäntapaa sekä kädentaitoja; esillä on 1800-luvun työvälineitä ja käyttöesineitä. Vänrikki Stoolin tupa Kurussa on Runebergin tarinoista tuttu, viileä paikka sekin. Lue lisää Ylöjärven museoista ja lähde viilentymään!

Jäähdytystekniikan museo Antaverkassa lupaa historiallisen kylmää koettavaa. Alansa ainoa museo esittelee yli 300 esinettä, jotka kertovat kaikki oman tarinansa kylmäteollisuuden kehittymisestä.

Tahlon tilan Usvaan unohdettu -pakohuonepelin holvikellarissa on aina kylmäävä tunnelma. Ryhmäpeli yhdistelee oikeaa historiaa, tarjoilee jännitystä, visaisia pulmia ja yllätyksiä itseohjautuvan pelikokemuksen kautta. Teknologian johdattama seikkailu nostattaa sykkeitä tilan historiasta kertovassa näyttelyssä.

Pikapiipahdus hyvin ilmastoidussa kirjasto Leijassa auttaa hetken kuumana kesäpäivänä. Lue vaikkapa lehtilukusalissa jokin entuudestaan tuntematon lehti! Kirjastosta voit lainata kirjojen lisäksi myös kaupunkipyörän, jolla voit hurauttaa Räikän rannalle uimaan.

Ylöjärven kaupungin ylläpitämät 13 uimarantaa tarjoavat viilennyksen kuumaan kesäpäivään. Valtaosassa on pukukopit ja wc. Katso uimarantojen ajantasaiset tiedot: ylojarvi.fi/uimarannat. Mikäli järvivesikään ei tunnut tarpeeksi viileältä, Ylöjärven uimahallin kylmävesialtaassa pulahdat +8 °C -asteiseen veteen.

Peltomäki Resort tarjoaa astetta jännittävämmän tavan pulahtaa vilpoiseen veteen. Iso kaapeli on Etelä-Suomen ensimmäinen täysmittainen kaapeli vesilautailua varten. Vesilautailijaa vetävä vaijerilinja kulkee järven rantaviivoja pitkin. Radalla on erilaisia, helppoja ja vaikeampiakin vesiesteitä.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Koko kesä 2022 ihan Ylöjärvellä - Kesän kuumin kohde on El Padel

Kesän kuumin kohde: El Padelissa saat takuulla hien pintaan

Joko olet kokeillut tämän hetken hauskinta ja vauhdikkainta uutuuspeliä? Ylöjärven kesän tuorein ja kuumin tulokas El Padel Kolmenkulmassa tarjoaa huippuympäristön Meksikosta lähtöisin olevan mailapelin pelaamiseen. Tiloista löytyy kahdeksan korkean laatustandardin padel-kenttää.

Paikallisten nuorten yrittäjien yhteistyönä syntyneessä El Padelissa voi hakata padelin lisäksi myös sulkapalloa kuudella sulkkiskentällä.

Pelin jälkeen lisälämpöä saat saunasta. Testaa myös Ravintola Padellonin tarjonta. Ravintolan oma keittiö tarjoaa aamiaista ja lounasta suosien lähituottajien parhaita kauden raaka-aineita. Iltaisin paikka muuntuu sporttibaariksi. Testaa myös ravintolan oma El Padel -olut!

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Koko kesä 2022 ihan Ylöjärvellä - Onko Ville kaupassa Pirkanmaan paras lihatiski?

Lähde lähiostoksille!

Onko tässä Pirkanmaan paras lihatiski? Ylöjärveltä löydät ketjuihin kuulumattoman Villen kaupan, jonka valikoimasta löydät kesän parhaat herkut grilliin! Ylöjärveltä löydät myös liudan muita mielenkiintoisia lähiostosmahdollisuuksia.

Grilliin kannattaa tänä kesänä valita erilaisia lihoja sisältäviä maistelumenuja, vinkkaa Villen kaupan kauppias Ville Pirtinaho”Kokeile rohkeasti vaikkapa hevosenlihaa sekä eri nautarotujen eroja. Esimerkiksi paikallisten tuottajien limousine, agnus sekä blonde d’agutaine ovat tosi herkullisia. Meiltä saat lihat halutessasi grillivalmiina, ja tietty grillausvinkit annamme kaupan päälle”, yli 20-vuotisen kauppiasuran tehnyt mies vinkkaa. Kasvissyöjille hän suosittelee kokeilemaan esimerkiksi porkkanoiden, punajuurten tai mansikoiden savustamista.

Paikallisten tuottajien herkkuja voit ostaa myös Facebookissa toimivan Ylöjärven Lähiruokarengas Rekon kautta. Rekon kautta saat takuutuoretta lähiruokaa, karjalanpiirakoista kaurahiutaleisiin ja Hornan munista hirven luuliemeen.

Pientuottajien asialla on myöskin Mutalassa toimiva Villa Vino, joka tarjoaa sesonkien mukaan vaihtuvan valikoiman erilaisia herkkuja. Herkkuparatiisin pääpaino on kotimaisten pientuottajien tuotteissa. Villa Vinosta saat maukkaita herkkuja viemisiksi ja juhlahetkiin. Testaa vaikkapa kylälimonadi ja käsintehdyt sipsit!

Oletko käsitöiden ystävä? Hennan ja Jarin puoti Kyrönlahdessa on taide- ja käsityökauppa, josta löydät esimerkiksi makramee-unisieppareita, kuppikynttilöitä, virkattuja donitseja, tölkkihattuja sekä korvakoruja. Puodissa on myynnissä myös Korpulan tilan lampaantaljoja.

Kiinnostavatko kirppikset? Kirkonseudulla sijaitseva Wanha Roosa on perinteinen itsepalvelukirpputori, josta löydät sekä vaatteita että käyttötavaraa. Lasten- ja nuortenvaatteisiin keskittyvä Trendy kids puolestaan toimii Soppeenmäessä. Sieltä löydät myös äitiys- ja naistenvaatteita sekä merkkivaatteita.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Koko kesä 2022 ihan Ylöjärvellä - Luonto 0 km, kuva Seitsemisen kansallispuistosta

Luonto 0 km

Ylöjärvellä luonto on ihan likellä joka paikassa, joten lähteminen on helppoa. Joko tunnet ainutlaatuiset luontokohteemme? Tsekkaa ainakin nämä: Seitsemisen kansallispuisto, Kurun kanjoni, Haverin kultakaivos, Pikku-Ahvenisto ja Tiitiäisen metsä.

Seitsemisen kansallispuisto on useimmille jo tuttu. Supersuosittu päiväretkikohde on klassikko, jossa on helppo liikkua eripituisilla merkityillä reiteillä. Eksymistä ei tarvitse pelätä! Reittejä on useita, alle kahden kilometrin pituisesta Aarnipolusta jopa kymmenien kilometrien pituisiin pyöräilyreitteihin. Eri reiteillä on mahdollista tutustua erilaisiin luontotyyppeihin. Vastaan tulee harjuja, aarniometsiä, järviä ja soita, ehkä myös metsäpeura.

Seitsemisen luontokeskuksessa toimivassa Seita Elämyspalveluiden ravintolassa voit syödä lounasta. Täytä oma vesipullosi vaikkapa luontokeskuksessa tai Koveron parkkialueen kaivosta. Koveron perinnetilalla pääset tutustumaan entisajan torpparielämään.

Harjun ulkoilureitti kulkee pitkin Ylöjärvenharjua isojen puiden ja metsän keskellä. Polkuja kulkee ristiin rastiin. Valitse itsellesi sopiva matka ja tee välillä treeni ulkoilmakuntosalilla!

Ihan Soppeenmäen sekä Ylöjärvenharjun likellä sijaitsevalle Pikku-Ahveniston luontopolulle on helppoa lähteä myös lasten kanssa. Helppokulkuinen, puolentoista kilometrin reitti kulkee järven ympäri. Reitin puolessa välissä on nuotiopaikka – ota eväät mukaan! Luontopolun varrelta löytyy opastetauluja, joissa on kerrottu tarkemmin alueen luonnosta.

Toinen lapsille hyvin soveltuva paikka on Tiitiäisen metsä, joka sijaitsee ihan Pikku-Ahveniston vieressä. Runoilija Kirsi Kunnaksen kunniaksi perustetulla suojelualueella on paljon korkeita puita, valtavia muurahaiskekoja, sammaloitunutta kalliota, runsaasti lahopuuta ja monipolvisia, helppokulkuisia polkuja. Saatat nähdä myös liito-oravan!

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Koko kesä 2022 ihan Ylöjärvellä - Kesäesite 2022 kansi

Lue lisää vinkkejä esitteestämme!

Olemme keränneet myös paljon muita vinkkejä kesän seikkailuihin Koko kesä 2022 ihan Ylöjärvellä -esitteeseen. Löydät sieltä mm. vinkit fillarointiin, hemmotteluun ja herkkusuille sekä kesän tapahtumiin.

Lataa esite pdf-muodossa täältä (0,9 Mt).
Voit myös käydä noutamassa painetun version esitteestä Ylöjärven kaupungintalolta (Kuruntie 14, Ylöjärvi).