Inspiroidu

Saunapääkaupungin vieressäkin löylytellään – saunat Tampereen naapurissa Ylöjärvellä!

Ylöjärvellä on paljon kesämökkejä, ja kesämökkeihin liittyy vahvasti saunominen. Ylöjärvellä pääset nauttimaan lempeistä löylyistä myös yleisissä saunoissa ja erikseen varattavissa saunoissa. Saunan ystäville on tarjolla perinteisten puusaunojen lisäksi mm. savusaunoja ja avantosaunoja. Joidenkin saunatilojen yhteydessä onnistuu myös tärkeä kokous tai juhlat. Kokosimme tähän artikkeliin vinkkejä Ylöjärven yleisistä saunoista. Katso kaikki Ylöjärven saunat artikkelin lopusta.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Saunat Ylöjärvellä – Räikän sauna ja avanto

Räikän saunasta pääsee pulahtamaan avantoon

Räikän sauna on tunnettu erityisesti avantosaunana, joka on avoinna talvikaudella. Räikän saunaa pitää kuumana Ylöjärven Ryhti ry. Avannossa pulikoimisen ja saunassa lämmittelemisen jälkeen on uudestisyntynyt olo.

Kesäisin Räikän hiekkauimaranta on suosittu viilentymispaikka. Räikänpuistossa, joka on ylöjärveläisten – ja matkailijoiden – yhteinen olohuone ja vapaa-ajan keidas on mm. keppihevosrata, Muru-kesäkahvila, Vanha Räikkä ja beach volley -kenttä.

Räikän alueesta voit lukea Ylöjärven kaupungin nettisivuilta.

Tsekkaa saunan aukioloajat Ylöjärven Ryhdin nettisivuilta.

Veneillen kohti Peronsaaren löylyjä

Vuoden 2021 kesällä Ylöjärvellä retkeili kolmen kuukauden ajan kesäretkeilijä Ella Huhtanen. Kauniin lomapäivän tai viikonlopun voi kruunata veneilemällä Peronsaareen. Jos haluat varmistua saunan saatavuudesta tiettynä ajankohtana, ota yhteyttä etukäteen. Kesäretkeilijä meloi Peronsaareen Pimeesalmen Telakalta.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Saunat Ylöjärvellä – Peronsaaren sauna

”Seuraava stoppi oli Peronsaari (kartoissa myös nimellä Saarenperä), jonka puulämmitteisestä saunasta olinkin kuullut puhuttavan. Saunaa ja yöpymispalveluja ylläpitää Reino Uitus, joka toimii saarella vapaaehtoisena. Kävimme tutustumassa majoituspalveluihin ja kurkistamassa saunaan. Paikka on niin ihana, että haluan ehdottomasti tulla uudestaan ihan löylyihin asti! Jutustelimme laiturilla mukavien veneilijöiden kanssa, jotka ylistivät Reinon työpanosta ja toivottivat muutkin kävijät tervetulleiksi. Jos innostut lähtemään veneellä tai kajakilla saunomaan, kannattaa kuitenkin ensin kilauttaa Reinolle, koska korona-aikaan sauna lämmitetään yhdelle seurueelle kerrallaan”, Kesäretkeilijä-Ella kertoo.

Lue lisää Ellan kokemuksista Visit Ylöjärven Instagramista.

Saunasta löydät lisätietoja Peronsaaren saunan Facebook-sivuilta.

Savusaunan pehmeät ja kosteat löylyt hellivät saunojaa

Ylöjärveltä löytyy myös savusaunoja. Urkin Piilopirtti on elämyksellinen museokorttikohde, hotelli ja kokouspaikka. Taide on läsnä kaikkialla – myös saunassa. Yleisösaunavuorot voit tsekata Urkin Piilopirtin nettisivuilta. Kiertele rohkeasti ja anna itsesi yllättyä!

Suomen kesäisimmästä tapahtumalaaksosta eli Peltomäki Resortista löytyy yleinen sauna ja jo legendaariseksi muodostunut savusauna. Alueella riittää vapaa-ajan aktiviteettejä koko perheelle, myös niille hurjapäisimmille.

Saunaan pakopelin jälkeen Mutalassa

Kesäretkeilijä-Ella saunoi Usvaan unohdettu -pakohuonepelin jälkeen Tahlo Venturesin rantasaunalla Mutalassa.

”Kun peli oli saatu päätökseen, pääsimme nauttimaan valmiiksi lämmitetyn rantasaunan löylyistä. Muutama virkistävä pulahdus Näsijärveen, rentoa oleilua ja höpöttelyä. Olen edelleen valtavan onnellinen tästä illasta.”

Lue Ellan päivitys kokonaisuudessaan Visit Ylöjärven Instagramista.

Ylöjärven eksoottisimman yöpymisen kruunaa Keihään tilan sauna

Kesäretkeiljä-Ella matkasi Kuruun Keihään tilalle.

”Kesän kenties eksoottisimman yöpymispaikan löysin Keihään tilalta, joka tarjoaa yhtenä majoitusvaihtoehtona jurttaa. Jurtta sijaitsee omassa saaressaan, joten rauha on taattu. Varasimme saunavuoron Keihään tilan rannasta, ja sitä voin kyllä suositella ihan kaikille yöpyjille. Vanhan ja suloisen saunan lempeät löylyt sekä pulahdukset järveen rauhoittivat ihanasti”, Kesäretkeilijä-Ella kertoo.

Lue Ellan päivitys Keihään tilalla vierailusta Visit Ylöjärven Instagramista ja lue lisää Keihään tilasta Facebookista.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Saunat Ylöjärvellä – Keihään tilan sauna

Ylöjärven saunat

Ylöjärveltä löytyy monia muitakin saunoja. Selaa ja kokeile vaikka kaikkia!

Ylöjärven urheilutalo-uimahalli

Ylöjärven uimahallista löytyy kaksi 25 metrin rataa, kylmäallas, lasten opetus- ja kahluuallas sekä liukumäki. Urheilutalo-uimahallin tiloista löytyy myös kuntosali ja palloilusali...

Parkkuun Seuratalo

Perinteikäs Parkkuun Seuratalo tarjoaa hienot puitteet jopa 300 juhlavieraalle. Saman pihapiirin modernin Seurahuoneen takallinen tupakeittiö on varustettu parinkymmenen henkilön kokoontumisiin. Rake..

Toivon tupa

Toivon tupa on kesämökki Näsijärven rannassa, kausi alkaa vapusta ja jatkuu syyslomakauteen. Toivon tuvalla on majoitusvarustus kuudelle yöpyjälle kahdessa eri rakennuksessa, neljälle tuvassa ja kahd..

Riuttaskorven virkistysmetsä

Riuttaskorven virkistysmetsä sijaitsee Ylöjärven keskustasta noin 55 kilometriä pohjoiseen. Riuttaskorpeen pääset ajamaan neljälle eri parkkipaikalle, ja reittejä on alueella yhteensä 15 kilometrin ve..

Vuokramajoitus Huhtinen, Ala-Toikon tila

Huhtinen on maatilan entinen päärakennus Näsijärven rannassa. Huhtisella on majoitusvarustus valmiina kuudelle yöpyjälle ja runsaasti tilaa varavuoteille. Oma ranta, laaja piha-alue, avarat huoneratk..

Kärrysaunamajoitus Tahlon glampingissa

Rauhoitu ja rentoudu luonnon rauhassa, Näsijärven rannalla: Koe 100 % sähkötön glamping-elämys Tahlolla! Nuku käsityönä lähipuusta rakennetussa kärrysaunassa. Koe luksusretkeily majoittuen mukavast..

Huvilavuokraus Guru

Laadukas huvila niin perhelomailuun kuin kokouskäyttöönkin. Huvila sijaitsee lähellä Tamperetta Ylöjärven Kurussa Kuorejärven rannalla. 85 m2 + parvi 18 m2 + rantasauna 25 m2. Yrityksesi kokousjärje..

Voionranta

Voionranta tarjoaa korkeatasoisia kokous-, sauna- ja majoituspalveluita Ylöjärvellä entisen Voionmaan opiston rannassa, vain 20 min Tampereelta. Näsijärven ainutlaatuinen järviluonto ja Voionrannan uu..

Elämyslaarin Elämyspaketit

Päivän sisältö räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaan ja osa aktiviteeteistä voidaan järjestää kilpailuhenkisinä. Aktiviteetit: Mönkijäsafari, Off-Road safari, Jäärata, Tarkkuusammunta, Tasapainos..

2024-06-10T15:31:57+03:00
Go to Top