Ylöjärvenharju

Merkittävin Ylöjärven ulkoilualueista on kaupungin eteläosassa itä-länsisuuntaisesti kulkeva Ylöjärvenharju. Se on osa Pirkanmaan halki kulkevaa harjujaksoa, jolla on virkistyskäytön lisäksi myös huomattava maisemallinen merkitys. Harju on myös tärkeää pohjavesialuetta. Ylöjärven harjualueen upea harjumaasto sopii kaikenlaiseen kuntoiluun. Alueella on valaistu latu talvisin, hyvät suunnistusmaastot ja urheilukenttä. Pyöräilyreitistöt ovat myös laajat, niin talvella kuin kesällä.

Ylöjärvellä harjualueen pituus on noin 10 kilometriä ja se ulottuu Tampereen rajalta Lamminpäästä aina Hämeenkyrön rajalle Pinsiöön. Ylöjärvenharjun pinta-ala on noin 700 hehtaaria. Maa-alueet ovat Tampereen kaupungin, Ylöjärven kaupungin ja muutaman yksityisen maanomistajan omistuksessa.

Alueella on talvisin hiihtoreitti ja kesällä vaellusreitti. Harjulla kulkevien valaistujen kuntoratojen pituus on noin 20 kilometriä. Näiden lisäksi alueella on myös valaisemattomia reitistöjä. Alueelta on ulkoilureittiyhteys Tampereelle Lamminpäähän ja Nokialle Koukkujärvelle sekä Hämeenkyrön rajalle Pinsiöön.

Lue lisää ja ota yhteyttä

https://www.ylojarvi.fi/ulkoilu-ja-retkeilyreitit
+358 3 5653 0000
kirjaamo@ylojarvi.fi

Kohde kuuluu teemoihin

Ilmainen
Muut
Hiihtoladut
Pyöräily
Retkeily