Inspiroidu

Huippukunnossa Ylöjärvellä! Parhaat treenipaikat lomaan ja arkeen

Kesäretkeilijä Ella Huhtanen vietti kesällä 2021 kolme vauhdikasta ja seikkailuntäyteistä kuukautta retkeillen ympäri Ylöjärveä. Matkailun ohessa Ella testasi monia erilaisia liikunta- ja treenipaikkoja, joiden perusteella sinäkin pääset valitsemaan itsellesi mieluisan liikuntamuodon. Kaikki Ylöjärven liikuntakohteet löydät artikkelin lopusta.

Frisbeegolffia, kauniita maisemia ja luonnon rauhaa, ihan Ylöjärvellä!

Julkujärvi DiscGolfPark sijaitsee Julkujärvellä, vanhan hiekkakuopan alueella. Maastonsa ansiosta rata on saanut myös lempinimen ”Kuulaakso”. Alue on osittain metsittynyttä ja pohjana käytännössä joka puolella on melko pehmeää hiekkaa. Haastavien ja monipuolisten väyliensä ansioista rata on luokiteltu pro-radaksi ja se onkin monien Pirkanmaan alueen pro-pelaajien treenipaikka-of-choice.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Huippukunnossa Ylöjärvellä – Kesäretkeilijä-Ella pelaamassa frisbeegolfia Julkujärvellä

”Julkujärvellä on hieno 18-väyläinen frisbeegolfrata. Kävimme aloittelijoina testaamassa sitä. Menestys oli kovin vaihtelevaa: välillä onnistui hyvin ja välillä taas yllätin itsenikin, kuinka paljon vikasuuntaan voi heittää. Lopulta kuitenkin kaikki metsikköön heitetyt kiekotkin löytyivät. Laji onkin siitä kiva, että sitä voi tehdä joko tosissaan urheillen tai kavereiden kanssa hupimielessä. Hauskaa oli!”, kertoo Kesäretkeilijä-Ella.

Lue Ellan kokemukset kokonaisuudessaan Visit Ylöjärven Instagramista.

Hiki pintaan Teivon portaissa ja harjulenkillä

Porrastreeni on tutkitusti tehokas treenimuoto, johon Ylöjärven harjulla voi yhdistää upeat luontomaisemat ja vaikka pidemmänkin lenkin. Harjulla kulkevien valaistujen kuntoratojen pituus on noin 20 kilometriä. Harjulla on erikseen reittejä myös pyöräilijöille, talvisin kuntopolut muuttuvat hiihtoladuiksi lumitilanteen sen salliessa.

”Ylöjärven luontoalueet tarjoavat loistavat puitteet paitsi retkeilyyn, myös treenaamiseen! Kävimme testaamassa Teivon portaat treenimielessä, jonka jälkeen innostuimme vielä lähtemään hölköttelemään harjun upeisiin maisemiin”, Kesäretkeilijä-Ella kertoo.

”Portaat sopivat erinomaisesti kävelyyn, juoksemiseen tai erilaisiin hyppelyihin. Ainakin kesäretkeilijästä mehut olivatkin aika äkkiä viety. Hapot olivat porrastreenin jälkeen melkoiset, joten loppuverkka harjun päällä tuli tarpeeseen. Verkka venähti hieman, kun tajusin reitin vievän Pikku-Ahvenistolle saakka! Laavulla joku porukka käristeli makkaraa, me sen sijaan pidimme pienen lepotauon rannassa. Oli tosi kaunis paikka”, Ella suitsuttaa.

Katso Ellan kokemukset kokonaisuudessaan Visit Ylöjärven Instagramista.

Monet lähiliikuntapaikat tuovat vauhtia arkeen

Ylöjärvellä on monia liikuntapaikkoja, joissa voit tehdä lajikokeiluja pikkurahalla tai ilmaiseksi. Ella kävi kokeilemassa Yhtenäiskoulun liikunta-aluetta koriksen merkeissä, muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi tennis, rantalenttis tai urheilutalo-uimahallin monet palvelut.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Huippukunnossa Ylöjärvellä – Rantalentistä Räikän rannassa

”Kesäiltana on kiva kerätä kaveriporukka ja lähteä vaikka heittelemään korista. Esimerkiksi yhtenäiskoulun pihassa on superkiva koriskenttä”, Kesäretkeilijä-Ella kertoo.

Lue lisää Ylöjärven liikuntapaikoista Ylöjärven kaupungin nettisivuilta.

Lue lisää Ellan liikuntakokeilusta Yhtenäiskoululla Visit Ylöjärven Instagramista.

Kaupunkipyörät kannustavat liikkumaan enemmän ja autoilemaan vähemmän

Pääkirjasto Leijasta on kesäkuun puolivälistä syyskuun loppuun mahdollista lainata pyörä viikon ajaksi. Lainaaminen tapahtuu kirjastokortilla ja lainaajan on oltava vähintään 15-vuotias. Pyörä palautetaan Leijaan aukioloaikojen puitteissa. Ei muuta kuin ajelemaan!

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Huippukunnossa Ylöjärvellä – Kaupunkipyörä

”Ylöjärven kirjasto lainaa pyöriä kuin kirjoja, aika hauskaa! Laina-aika on viikko, mutta sen voi halutessaan palauttaa vaikka jo päivän pyöräretken jälkeen. Minä polkaisin kirjastolta ensin Ylöjärven museolle ja sen jälkeen Aron rantaan jätskikiskalle. Esimerkiksi Keijärven ympäriajohan olisi kätevää tehdä myös kirjastopyörällä, koska kirjasto osuu näppärästi matkan varrelle”, Kesäretkeilijä-Ella kertoo.

Lue lisää pääkirjasto Leijan palveluista kirjaston nettisivuilta.

Tutustu Ella kaupunkipyöräkokeiluun tarkemmin Visit Ylöjärven Instagramissa.

Visit Ylöjärvi – ihan ylöjärvellä: Huippukunnossa Ylöjärvellä – Karhepääskyn melontaretkellä

Melonta on tehokas ja luonnonläheinen sporttikokemus

Melonta on juuri niin raskasta kuin haluat sen olevan, välillä voi vain pysähtyä ja kuunnella veden liplatusta. Samalla saat tehokkaan ylä- ja keskivartalotreenin! Ylöjärvellä on useita hyviä melontapaikkoja, Ella ja Jussi kävivät testaamassa Karhejärven ja kajakkivuokraamo Karhepääskyn palvelut.

”Jussi oli käynyt edellisen kerran lapsena melomassa kajakilla, joten oli jo aikakin päästä uudestaan! Sadekeli ei himmentänyt innostusta yhtään ja melontakin sujui hienosti. Oli jopa aika tunnelmallista lipua pitkin Karhejärveä samalla kun sade rikkoi vedenpintaa hämärtyvässä illassa. Karhepääskyltä saa kajakin ja melan lisäksi käyttöönsä aukkopeitteen, liivin ja kartan Karhejärvelle. Rannasta on helppoa hypätä kajakin kyytiin ja lähteä nauttimaan”, Kesäretkeilijä-Ella kertoo.

Lue lisää Karhepääskystä ja tutustu melontaan liikuntamuotona luontoon.fi-sivustolla.

Liikuntakohteet Ylöjärvellä

Ylöjärveltä löytyy monia muitakin liikuntakohteita, selaa ja kokeile vaikka kaikkia!

Ylöjärven urheilutalo-uimahalli

Ylöjärven uimahallista löytyy kaksi 25 metrin rataa, kylmäallas, lasten opetus- ja kahluuallas sekä liukumäki. Urheilutalo-uimahallin tiloista löytyy myös kuntosali ja palloilusali...

Wake Park Peltomäki

Kaapelivesilautailua Peltomäessä! Peltomäen Wake Parkista löydät radan kaapelivesilautailuun, jossa lautailijaa vedetään Etelä-Suomen ensimmäisen täysimittaisen kaapelin, eli Ison kaapelin avulla. ..

Räikän puistoalue ja ranta

Räikän ranta on luonnonkaunis puistoalue Keijärven rannalla. Räikältä löytyy lapsiystävällinen hiekkauimaranta, beach volley -kenttä, leikkikenttä, keppihevosrata, kuntoilulaitteita senioreille, maton..

Räikän tykkilumilatu

Räikän alueelle lumetetaan heti säiden salliessa tykkilumilatu. Ladun pituus riippuu lumitilanteesta, pisimmillään latu on noin 1,6 kilometriä. Kaikille hiihtäjille tarkoitettu maksuton latu sijaitsee..

Skeittipuisto

Ylöjärvellä sijaitsee tekemistä täynnä oleva 1500-neliömetrinen skeittipuisto. Skeittipuiston löydät Elovainion alueelta Ulkoilijantieltä koulutuskeskus Valon takaa. Puistossa on runsaasti tilaa se..

Teivon Ravikeskus

Teivon ravirata on kilparata, mutta myös ravintola sekä elämys- ja tapahtumakeskus. Teivossa on ravintoloita ja kokoustiloja moneen lähtöön. Teivon henkilökunta huolehtii hyvästä ruuasta, juo..

2023-02-21T08:27:21+02:00
Go to Top