Inspiroidu

Syksy jatkuu ihan Ylöjärvellä – retkeile ja ihastu lähikohteisiin!

Monet tuntevat Ylöjärven hyvistä retkeilykohteista, eikä suotta. Syksyllä on mukavan viileää heittää reppu selkään ja suunnata eväiden kanssa metsään. Meiltä löydät kohteita pidempään vaellukseen sekä muutaman tunnin pyrähdykseen. Tästä artikkelista bongaat hyviä retkeilyvinkkejä, mutta myös sadepäivän puuhaa ja mukavia tapoja viettää aikaa perheen tai ystävien kesken. Nettisivuja selaamalla löydät paljon muutakin, kokeile vaikka kaikkia! Jaa omat vinkkisi ja kokemuksesi Instagramissa hashtageilla #visitylöjärvi ja #ihanylöjärvellä!

Ihan Ylöjärvellä: Seitseminen syksyllä. Kuvassa puinen rantalaituri ja tyynessä oleva järvimaisema

Seitsemisen kansallispuisto on etelän Lappi – koe erämaa päivän retkellä tai yön yli vaelluksella

Seitseminen on monelle eräilijälle tuttu, mutta eri vuodenaikoina kansallispuisto näyttää eri puolensa. Tiesitkö, että Seitsemisistä löydät myös n. 16 km ympyräreitin pyöräilijöille tai että hyvälumisena talvena Seitsemisistä voi nauttia hiihtäen pitkin ylläpidettyjä latuja? Talvella kuljettaessa useimmiten on auki myös Aarnipolku (1,8 km). Lisää Seitsemisestä ja hyvät reittikuvaukset löydät alta linkistä.

Huomioithan, että luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa. Tarkistathan aina retkikohteen säännöt ennen retkeäsi.
Kansallispuistojen tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa luonnonsuojelun ehdoilla. Metsähallitus hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja.

Tutustu Seitsemiseen: www.luontoon.fi/seitseminen.

Riuttaskorven virkistysmetsästä löydät saloseutujen rauhaa

Riuttaskorven virkistysmetsä sijaitsee Ylöjärven keskustasta noin 55 kilometriä pohjoiseen. Riuttaskorpeen pääset ajamaan neljälle eri parkkipaikalle ja reittejä on alueella yhteensä 15 kilometrin verran. Alueen reiteillä on yhteensä 5 nuotiopaikkaa/laavua, joissa voit paistella eväät tai viettää makoisa yön ulkona.

Alueesta liikkuu paljon erilaisia tarinoita, joista muun muassa J. L. Runeberg on kirjoittanut Vänrikki Stoolin tarinoihin kertomuksen matkamiehen näystä. Alueella voi tuntea myös vanhan ajan huminaa, sillä alueen rakenteita ei olla hetkeen huollettu. Pitkospuita pitkin pääsee kävelemään suurimman osan ajasta, mutta vedenkestävät kengät, sekä kartta ja kompassi ovat suositeltuja. Opasteet ovat taukopaikoilla paikallaan.

Metsähallitus vuokraa Riuttaskorven Virkistysmetsässä kesäaikaan myös saunaa, jossa saat nauttia todellisesta luonnon rauhasta. Riuttaskorpeen voit lähteä joko päiväretkelle tai pidemmälle yön yli reissulle.

Lue lisää Riuttaskorvesta: www.luontoon.fi/riuttaskorpi.

Katso myös Ylöjärven kaupungin ulkoilu- ja retkeilysivuston liikunta- ja ulkoilukartalta muut kuntoradat ja laavujen sijainnit.

Lue lisää ja katso lisää kuvia Riuttaskorven virkistysmetsästä ja Kesäretkeilijä Sofian kokemuksista Instagramista.

Ihan Ylöjärvellä: Kuttuniskan lenkki ja Karjulanjoki Kurussa

Kuttuniskan lenkki ja Karjulanjoki

Kuttuniskan lenkki löytyy Ylöjärven Kurusta, Karjulankosken padon luota. Lenkki on 3,5 kilometrin rengasreitti, ja se kiertää Karjulanjoen sen kummaltakin puolen. Kuttuniska on myös osa Pirkan taivalta.

Polku on melko helppokulkuinen, ja reitin puolesta välistä löytyy Ruukinkosken laavu. Laavulla on kuivakäymälä, puuvaja sekä näkymät Karjulanjoelle. Kesäisin luonto hieman villitsee polkuja ja heinät saattavat hipoa sääriä, mutta metsän siimeksessä polut ovat huomattavasti selkeämmät. Kuttuniskan lenkki on opastein merkitty.

Lenkin alkupää löytyy Karjulankosken padon vierestä, ja auton voit jättää tien toiselta puolelta löytyvälle P-paikalle. Reitin kiertää muutamassa tunnissa.

Lue lisää Kuttuniskan lenkistä.

Katso myös Ylöjärven kaupungin ulkoilu- ja retkeilysivuston liikunta- ja ulkoilukartalta muut kuntoradat ja laavujen sijainnit.

Pakohuoneilua Soppeenmäessä

Koko perheelle suunnattu pakohuonekokemus löytyy Soppeenmäen ytimestä. Hilma-mummo on kadonnut jälkiä jättämättä ja seurueellasi on tunti aika selvittää mysteeri. Mummola niminen peli soveltuu hyvin ensimmäiseksi pakohuone-elämykseksi ja lapset saa ottaa mukaan. Fyysistä kuntoa pelissä ei vaadita. Eikun kokeilemaan!

Lue lisää PulmaGamesin sivustolta.

Ihan Ylöjärvellä: Minigolf ja keilahalli

Aktiivista ajanviettoa – keilahalli ja minigolf

Viihtyisä kuusiratainen Ylöjärven keilahalli tarjoaa välineet niin pienille kuin isoille keilaajille. Kahviosta löytyy karkkeja, virvokkeita sekä xmeal-ateriat. Keilahalli on esteetön ja parkkeeraus ilmaista. Kesäisin ja syksyisin (lumen tuloon asti) keilahallin yhteydessä toimii 18-reikäinen pienoisgolf. Kannattaa muistaa, että keilahallista voi vuokrata tiloja, saunan ja radat esimerkiksi kokouksia tai lapsen synttärijuhlia varten!

Tarkat tiedot löydät Ylöjärven keilahallin nettisivuilta.

Ihan Ylöjärvellä: Iloisen Pojan Street Food Bar

Herkut syksyisen päivän viettoon löydät Iloisen Pojan Street Food Barista

Aktiivisen päivän jälkeen on ihana mennä valmiin pöydän ääreen. Iloisen Pojan Street Food Bar on viihtyisä ravintola Ylöjärvellä, joka tarjoaa maukasta katuruokaa, kuten erikoishampurilaisia, tortilloja, salaatteja, kasvisruokaa ja à la carte -annoksia. Ravintola suosii lähistöllä kasvatettua ruokaa ja omistajat tuottavat myös itse osan vihanneksista ja yrteistä. Ravintolan sisällä on pieni kauppa, josta löydät herkullisia itsetehtyjä kastikkeita, jamssia ja muita tuotteita.

Lue lisää Iloisen Pojan Street Food Barin nettisivuilta.

Ylöjärven retkeilykohteet

Ylöjärveltä löytyy useita kiinnostavia retkeilykohteita syyspäiviin, löydä suosikkisi ja lähde tutustumaan!

Jylhänkosken vesiputous

Veden kohinaa ja valkoisia tyrskyjä Ylöjärvellä tarjoilee Jylhänkosken vesiputous! Jylhänkosken vesiputous virtaa metsän keskellä tiheiden kuusipuiden reunustamassa syvänteessä, jonne alueella virtaa..

Puuvuori

Puuvuori on vuonna 1982 alkunsa saanut ympäristötaidehanke, joka vahvistaa ihmiskunnan sitoumusta maapallon ekologisen, yhteiskunnallisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Pinsiössä sijaits..

Hevonkuuseen.fi – Yksityinen retkeilymetsä

Nauti luonnosta päiväretkellä tai koe upea elämys laavulla yöpyen! Hevonkuusen retkeilymetsä on yksityiseen käyttöön varattava turvallinen, aidattu alue, pala suomalaista kaunista metsää. Retkeilyme..

Riuttaskorven virkistysmetsä

Riuttaskorven virkistysmetsä sijaitsee Ylöjärven keskustasta noin 55 kilometriä pohjoiseen. Riuttaskorpeen pääset ajamaan neljälle eri parkkipaikalle, ja reittejä on alueella yhteensä 15 kilometrin ve..

Kuttuniskan lenkki

Kuttuniskan lenkki löytyy Ylöjärven Kurusta, Karjulankosken padon luota. Lenkki on 3,5 kilometrin rengasreitti, ja se kiertää Karjulanjoen sen kummaltakin puolen. Kuttuniska on myös osa Pirkan taivalt..

Pikku-Ahveniston laavu

Pikku-Ahveniston laavu sijaitsee Pikku-Ahvenisto-järven rannalla Ylöjärven harjualueella. Järven ympäri kiertää n. 1,5 km pitkä luontopolku. Laavulla on grillikota, puuvarasto ja käymälä...

Maataideteos Yltä ja alta

Yltä ja alta (Up and Under) on vaikuttava maataideteos, jonka yhdysvaltalainen taiteilija Nancy Holt on suunnitellut. Yltä ja alta valmistui vuonna 1998. Yltä ja alta -teoksen tunnelit on suunnattu..

Pyhä- ja Näsijärven melontapalvelut

Pyhä- ja Näsijärvien melonnan palveluita kehitettiin voimakkaasti vuonna 2021. Molemmilla järvillä on nyt omat melontareittinsä palveluineen. Etenkin Näsijärven puolella useat palvelukohteet j..

Metsäkävelyt laamojen kanssa

Tule tutustumaan lumoaviin laamoihin ja lähde virkistävälle metsäkävelylle laamoja taluttaen. Voimaannu metsän virkistysvaikutuksista, unohda suorittaminen ja levähdä hetki. Kävelyn lopuksi n..

Särkilammin marjatilan majoituspalvelu

Särkilammin marjatila tarjoaa mökki- ja tilamajoitusta ja kesäkauden ajan mansikkaa, pensasmustikkaa, mustaherukkaa sekä vadelmia. Tarjolla on marjatilan pihapiirissä kahdeksan viihtyisää huon..

Pikku-Ahveniston luontopolku

Pikku-Ahveniston luontopolku on ihanteellinen paikka luontoretkelle. Luontopolku sijaitsee Pikku-Ahveniston järven rannalla Ylöjärven harjualueella. Järven ympäri kiertävä helppokulkuinen luontopolku ..

Tiitiäisen metsä

Luonnonperintösäätiö ja WSOY perustivat kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi Tiitiäisen metsä -nimisen suojelualueen Ylöjärvelle. Tiitiäisen metsässä on runsaasti korkeuksiin kurkottavia kuusia, mänt..

Seitsemisen kansallispuisto

Seitsemisessä saloseutujen menneisyys herää eloon. Koveron perinnetilalla teet aikamatkan entisajan torpparielämään, ja yösijan voit vuokrata vaikka Pitkäjärven historialliselta savottakämpältä. Seits..

Seitsemisen luontokeskus

Seitsemisen luontokeskus on retkeilijän ympärivuotinen tukikohta. Anna näyttelyiden johdattaa sinut retkelle metsän siimekseen ja rentoudu kahvikupin äärellä. Luontokeskus tarjoaa myös ravintola- ja k..

Puut-luontopolku Veittijärven ympäri

Veittijärven rantoja myötäilevä noin 4 kilometrin mittainen Puut-luontopolku esittelee opastaulujen kautta lähes kaikki Suomessa luonnonvaraisena kasvavat puulajit ja niiden hyödyntämistapoja eri aiko..

Elämyslaarin Elämyspaketit

Päivän sisältö räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaan ja osa aktiviteeteistä voidaan järjestää kilpailuhenkisinä. Aktiviteetit: Mönkijäsafari, Off-Road safari, Jäärata, Tarkkuusammunta, Tasapainos..

Teivon portaat

Teivon portaissa on 161 askelmaa ja se on suosittu porrastreenipaikka. Portaiden yläpäässä on myös ulkokuntoilulaitteita...

Ylöjärvenharju

Merkittävin Ylöjärven ulkoilualueista on kaupungin eteläosassa itä-länsisuuntaisesti kulkeva Ylöjärvenharju. Se on osa Pirkanmaan halki kulkevaa harjujaksoa, jolla on virkistyskäytön lisäksi myös huom..

Keihäänmaan laavu

Keihänmaan laavu sijaitsee Ylöjärven Viljakkalassa. Laavulla on nuotiopaikka, katos, polttopuita ja kuivakäymälä. Laavu sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Keihäänmaantieltä...

2023-02-21T08:25:29+02:00
Go to Top